Menu

Menu

Machinaal stralen

Met name staalprofielen en leidingwerk kunnen uitstekend worden gestraald d.m.v. de straalmachine t.b.v. het verwijderen van de walslaag.

Lees meer over stralen
Menu

Conserveren

Algemene informatie

Toepassing van het juiste coatingsysteem.

ETAVES BV kan opdrachtgevers adviseren om te komen tot een geschikt coatingsysteem, afgestemd op de corrosieklasse waarin de te behandelen materialen worden ingezet. Ook worden op voorschrift van opdrachtgevers diverse coatingsystemen aangebracht.

Conserveren wordt toegepast om u staal een langere levensduur te geven. Conserveren kan op verschillende manieren binnen Etaves. U kunt kiezen uit vijf soorten conserveringen, stralen en meniƫn, schooperen, natlakken en poedercoaten .

Etaves adviseert en werkt volgens voorschrift om u van het juiste coatingssysteem te voorzien.

Met onze partners in verfbenodigdheden kunnen op verzoek verf technische adviezen worden opgesteld. Er kan dan een meerjarig garantie termijn door Etaves worden verstrekt.

Specialiteiten zijn:

- Speciale meer laag systemen voor onder andere zeer zware corrosieklasse en bijvoorbeeld off-shore toepassingen.
- Chemisch resistente coatingsystemen in opslag en procesequipement.
- Slijtvaste en elastische polyurea coatingsystemen.
- Brandvertragende coatingsystemen.

In samenwerking met gerenommeerde verfleveranciers worden op verzoek verftechinsche adviezen opgesteld. Deze kunnen met meerjarige schriftelijke garantietermijnen door ETAVES worden verstrekt.

Natlakken/verfspuiten

Natlakken is een proces dat voorziet in conservering van staal. Een goede voorbehandeling is essentieel voor een mooi resultaat. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het natlakken Airless of Airmix waarmee een of meerdere verflagen aangebracht kunnen worden.

Met het aanbrengen van Epoxy en Polyurethaan coatings heeft Etaves jarenlange ervaring. Laagdikte en kleur worden overeen gekomen met u als klant of aangebracht volgens voorschrift.

Indien gewenst geeft Etaves bijpassend advies om uw materiaal zo goed mogelijk uit de verf te laten komen.

Poedercoaten

Poedercoaten ook wel moffelen genoemd is een elektrostatisch proces. Het poeder word negatief geladen en hecht zich op het materiaal. Het materiaal wordt in de oven verhit waardoor de verf gaat uitvloeien en uitharden.

Al het materiaal wat voorzien is van poedercoating wordt zorgvuldig ingepakt om beschadigingen tijdens transport te voorkomen. Aluminium, metaal rvs en verzinkt materiaal zijn uitermate geschikt om te voorzien van poedercoating. Etaves beschikt over een grote poedercoat cabine en oven om ook uw groot materiaal te voorzien van poedercoaten.

Afmetingen cabine 12 meter lang 3 meter breed en 3,8 meter hoog.

Schooperen(Metaliseren)

Schooperen is een toepassing om het materiaal duurzaam te conserveren. Schooperen gebeurd door middel van een pistool waarin zinkdraad vloeibaar wordt gemaakt. Het vloeibare zink wordt door luchtdruk op het materiaal gespoten. Hierdoor ontstaat er een laagje zink op het te conserveren materiaal.

Voordelen Schooperen

- Hoge corrosie wering en daardoor langere levensduur

- Toepassing voor natlakken en poedercoatsystemen

Copyright 2019 Etaves.net | privacy policy | Uw eigen website gemakkelijk beheren? Skytz websites